У межах акції «16 днів проти насильства» у Богуславі відбувся захід, присвячений протидії домашньому насильству

image
9 Грудня 2022, 15:16
Поділитися:

У межах акції «16 днів проти насильства» вчора, 8 грудня, в Богуславській міській бібліотеці для дорослих провели правопросвітницький захід щодо інформування громадськості про протидію домашньому насильству та торгівлі людьми. Про це повідомили в Департаменті культури та туризму Київської ОВА.

Захід відбувся за сприяння працівників Богуславського бюро правової допомоги. Під час івенту серед відвідувачів бібліотеки та її працівників організатори розповсюджували інформаційні пам’ятки та буклети щодо проблем подолання насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, захисту прав жінок тощо.

Мета таких заходів – інформування та протидія, зокрема, домашньому насиллю. Адже велика кількість людей не розпізнають прояви домашнього насильства стосовно себе. На питання «Чи переживали ви насильство?» – часто відповідають «Ні». Проте при уточненні, наприклад, чи били вас ременем, чи давали ляпаса, чи давили та знущались психологічно – виявляється, що так.

Якщо ви знаєте про прояви домашнього насилля, то найперше, куди потрібно звернутися за допомогою, – це поліція. Ви можете викликати поліцію за телефоном 102 або звернутися особисто до райвідділу та написати заяву. Пам’ятайте, що поліціянти можуть проникати до житла особи без рішення суду в невідкладних випадках, пов’язаних із припиненням акту домашнього насильства, у разі небезпеки для життя чи здоров’я постраждалої особи.

На всій території України діють спеціальні «гарячі лінії»:

15-47 – з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству. Номер працює цілодобово та безкоштовно;

0800-500-202 – «гаряча лінія» Національної поліції України;

0800-500-335 або 116-123 – Національна «гаряча лінія» із запобігання домашньому насильству, де можна отримати психологічну допомогу.

Консультації професійного юриста можна отримати в Богуславському бюро  правової допомоги або за номером гарячої телефонної лінії безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103.

Довідково. 

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Метою акції є привернути увагу суспільства до проблем подолання насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація