У майстерні Віктора Мєдвєдєва в Ірпені (відео)

image
12 Серпня 2021, 18:13
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Марина Клименко, майбутня художниця:

«Буває страшно зіпсувати біле полотно. Але треба пробувати, бо якщо боятися – нічого не вийде».

Це – один із базових принципів, якому вчить своїх учнів художник Віктор Мєдвєдєв у своїй затишній ірпінській майстерні. Білосніжні полотна оживають на очах, сповнені барвами нових вражень.

Віктор Мєдвєдєв, художник, реставратор, член НСХУ:

«От зараз дивлюся на молодь – ну які мудрі люди: все вміють, усе розуміють, усе так класно, все так легко в них…»  

Марина Клименко:

«Якщо закручувати життя в якийсь цикл, то воно ніколи не набуде ніяких барв. Завжди треба виходити з зони комфорту, пробувати щось нове». 

Бути собою і при цьому виходити з зони комфорту в майстерні Віктора Мєдвєдєва можна досхочу. У маестро навіть є добра традиція: кожному гостю, який завітав до нього, він дає полотно, фарби та пензлі – і пиши хоч руками, хоч ногами все, чого душа бажає.

Віктор Мєдвєдєв:

«Усі, з ким я спілкуюся, знають таке моє ставлення до всього: от щоб ти не робив – ти робиш автопортрет. Усі твої вчинки, твоє життя – це є твій автопортрет».  

Тому на полотні й проявляється сутність людської душі, яку не приховаєш, як майстерно не викручуйся. І не лише на полотні. От Марина, наприклад, уже чітко знає, як і де залишити слід в історії сучасного живопису. 

Марина Клименко:

«Після закінчення університету я б хотіла відкрити свій тату-салон і вже проєктувати на чиємусь тілі».

А поки Марина навчається основам образотворчого мистецтва і тренується на яблуках та лимонах, Віктор Мєдвєдєв лишає в історії світового живопису той Ірпінь, до якого колись переїхав.  

Віктор Мєдвєдєв:

«Поки ще там щось у річці можна роздивитися, і навколо чи з вікна теж можна побачити якісь дерева – от зафіксувати це для нащадків. У цьому мій смисл життя».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV