У Макарові на ремонті ліцею привласнили 135 тисяч гривень бюджетних коштів

image
10 Серпня 2023, 09:52
Поділитися:

10 серпня 2023 г. 09:45

У Київській області правоохоронці повідомили про підозру у привласненні майна директору товариства та виконробу. Підрядникам ставлять у провину внесення у документи відомостей щодо виконаних робіт по ремонту ліцею у Макарові, які насправді не були виконані. Вартість “недоробок” експерти оцінили у 135 тис. гривень.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської обласної прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно з повідомленням, у травні 2022 року Департамент регіонального розвитку Київської обласної державної адміністрації (КОДА) уклав договір з товариством про виконання поточного ремонту ліцею в Макарові.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“У ході виконання робіт директор товариства, за попередньою змовою з виконробом, внесли до офіційних документів неправдиві відомості щодо вартості та обсягів виконаних робіт”, – встановили правоохоронці.

Надалі підозрювані підписали акт приймання виконаних робіт, розуміючи що роботи виконані не в повному обсязі. На його підставі товариству було перераховано бюджетні кошти.

“Відповідно до висновку судових будівельно-технічних експертиз, вартість невиконаних робіт становить 135 тисяч гривень”, – зазначили в прокуратурі.

Директору товариства та виконробу повідомлено про підозру за фактами службового підроблення та привласнення чужого майна, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 191, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 191 КК України).

У прокуратурі зауважили, що раніше обвинувальний акт відносно інспектора відділу технічного нагляду одного з Департаментів Київської обласної державної адміністрації за аналогічним фактом скеровано до суду.

Нагадаємо, на Фастівщині правоохоронці повідомили підприємцю про підозру у заволодінні коштами громади. Підряднику, який взялася ремонтувати укриття в дитячому садочку, інкримінують внесення до документів завищених даних про виконані роботи та використані матеріали. Збитки територіальної громади експертизою встановлено у понад 200 тис. гривень.

Читайте: У Переяславі посадовця міськради та підрядника підозрюють у привласненні майже пів мільйона гривень на ремонті укриття в садочку

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона