У Макарові капітально відновлять ліцей в який влучили російські окупанти

image
7 Листопада 2023, 19:21
Поділитися:

Департаментом регіонального розвитку Київської обласної військової адміністрації оголошено тендер на капітальний ремонт Макарівського ліцею №1 Макарівської селищної ради.

Про це повідомляє інформаційне агентство “MKV” з посиланням на повідомлення Макарівського селищного голови Вадима Токаря.

На реконструкцію цього ліцею із Фонду ліквідації наслідків збройної агресії виділено понад 89 мільйонів гивень.

“Після проведення робіт з відновлення будуть створені комфортні і безпечні умови для навчання наших діток. Буде облаштовано новий харчоблок, замінено систему опалення, внутрішні та зовнішні мережі водопостачання та електропостачання. Для діток з особливими освітніми потребами будуть створені всі належні умови для навчання та розвитку, облаштовано сучасні класи та освітні простори”, – розповів Макарівський селищний голова.

Відомо, що ліцей буде утеплений 200 мм мінеральної вати, що повністю відповідає вимогам до теплоізоляції у кліматичному поясі, будівля освітнього закладу буде покрита металочерепицею. Також з метою створення безпечних умов для перебування дітей у підвальному приміщенні закладу буде облаштовано укриття.

Технічне завдання тендеру передбачає не лише ремонт будівлі, а й облаштування відповідним сучасним обладнанням гардеробної, їдальні, спортзалу і тд.

“Продовжуємо відновлювати те, що зруйнував агресор”, – резюмував Вадим Токар.

На початку березня 2022 року в Макарівський ліцей №1 на Київщині влучили два ворожих снаряди. У той час там знаходились волонтери, які готували їжу місцевим. На щастя, ніхто не постраждав.

Унаслідок обстрілу в закладі була повністю зруйнована їдальня, навчальні приміщення та вибиті всі вікна. У вересні 2022 влада звітувала про часткове відновлення будівлі ліцею.

Не дивлячись на руйнування, у вересні 2023 Макарівський ліцей №1 потрапив до ТОП-50 шкіл Київщини. Рейтинг складав інформаційний освітній ресурс «Освіта.ua» за підсумками національного мультимедійного тесту 2023.

У червні 2023 року у Андріївській гімназії Макарівської громади на Київщині для учнів облаштували освітній простір у бомбосховищі.

У липні освітні заклади Макарівської громади отримали допомогу від німецького парламенту.

Також ІА “MKV” повідомляло, що Макарівська громада отримала новий шкільний автобус від Польщі.

Підписуйтеся на Telegram-канал MKV — джерело актуальних новин Макарівської громади й Київщини!



Джерело