У Макарівськй громаді заклади освіти готуються до нового навчального року

image
31 Липня 2022, 12:40
Поділитися:

У школах, ліцеях і гімназіях Макарівщини відбувається підготовка до відновлення очного навчання.

Про це інформаційному агентству “MKV” повідомили у Відділі освіти, молоді, фізичної культури і спорту Макарівської селищної ради.

В одному з закладів освіти побували журналісти ІА “MKV” впевнившись, що роботи з підготовки приміщень тривають.

З метою оптимізації виконання заходів з підготовки закладів освіти до нового навчального року та опалювального сезону в умовах воєнного стану Міністерство освіти і науки України запропонувало врахувати в роботі оновлені інструктивно-методичні матеріали щодо порядку підготовки закладів освіти до нового навчального року, які були ухвалені 22 липня 2022 року. Ці матеріали передбачають перевірку протипожежних заходів, технічної оснащеності, охорони праці, планів безпеки для учнів і тд.

Державна служба якості освіти також закликає засновників і керівників шкіл звернути підвищену увагу на створення безпечного освітнього середовища в умовах воєнного стану.

Засновникам і керівникам шкіл необхідно:

  • забезпечити облаштування безпечного простору у закладі (укриття, запасні виходи);
  • здійснити заходи щодо мінної безпеки (інформування учнів, спільні заходи із залученням ДСНС).

Також доцільно розробити:

  • схему евакуації учасників освітнього процесу (зокрема й до найближчого укриття, якщо таке не обладнане у школі);
  • алгоритм дій працівників і учнів закладу під час евакуації.

У закладі освіти важливо пояснювати учням і працівникам правила поводження під час повітряних тривог, евакуації, перебування у сховищі чи укритті.

Враховуючи існуючу ситуацію, заклади освіти у Макарівській громаді готуються до відновлення очного навчання. Разом з тим, керівники шкіл готові будуть за необхідності змінювати форми організації освітнього процесу та здобуття освіти, а також продовжувати працювати в електронних журналах і з платформами, на яких розміщено навчальні матеріали.

Раніше ІА “MKV” повідомляло, що українська мова демонструє позитивну динаміку в освіті, російська зникає навіть з неформального спілкування учнів.

Підписуйтеся на Telegram-канал MKV — джерело актуальних новин Макарівської громади й Київщини!



Джерело