У Макарівській громаді триває тендер на закупівлю робіт з капітального ремонту та термомодернізації будівлі Макарівського ліцею №2

У Макарівській громаді триває тендер на закупівлю робіт з капітального ремонту та термомодернізації будівлі Макарівського ліцею №2
1 Листопада 2023, 14:46
Поділитися:

Заклад освіти зазнав пошкоджень під час активної фази бойових дій на території Макарівської громади у лютому-березні 2022 року і буде капітально відремонтований завдяки угоді між Макарівською селищною радою та ЄС.

Про це повідомляє інформаційне агентство “MKV” з посиланням на повідомлення Макарівського селищного голови Вадима Токаря.

24 жовтня за визначеною процедурою відбулося розкриття тендерних пропозицій та оприлюднення ціни від шести учасників. Вже зовсім незабаром буде обрано переможця, який виконуватиме роботи з розробки проектної документації, проходження експертизи, здійснення авторського нагляду, а також поставки матеріалів та безпосереднього виконання робіт з відновлення пошкодженої будівлі ліцею.

“Процедури щодо розгляду тендерних пропозицій та вибір переможця відбуваються згідно з Політикою та процедурами закупівель НЕФКО(“Nefco in Ukraine”)“, – повідомив Макарівський селищний голова.

Що вже зроблено?

В 2022 році у ліцеї вже були проведені поточні невідкладні ремонтні роботи, які дозволили відновити навчальний процес, однак будівля потребує більш суттєвого капітального ремонту.

12 вересня 2023 року був оголошений тендер на обрання підрядника.

На початку жовтня 2023 року відбулася перед-тендерна зустріч щодо проведення робіт з капітального ремонту та термомодернізації ліцею №2 у Макарові.

Що планується зробити?

Планується, що роботи з реконструкції будівлі для підвищення її функціональності та ефективності розпочнуться у другому семестрі поточного навчального року та триватимуть шість місяців. Вони включатимуть в себе утеплення та оздоблення фасадів, заміну вікон та покрівлі, вхідних груп, систем внутрішніх інженерних мереж, облаштування інклюзивного класу, внутрішні оздоблювальні роботи в приміщенні ліцею, збільшення площі та оснащення всім необхідним підвального приміщення для виконання ним функції укриття. Також заплановані роботи з благоустрою території.

“Наші діти заслуговують на те, щоб отримувати якісні знання та навчатись в сучасних безпечних будівлях. Завдяки допомозі міжнародних партнерів громада отримає оновлену школу, відремонтовану за європейськими будівельними та екологічними стандартами. Окрім того, ми зможемо розширити наявне укриття, щоб більше дітей змогли одночасно перебувати в безпечному місці без відриву від навчання”, – розповів Макарівський селищний голова Вадим Токар.

Ремонт ліцею фінансуватиме ЄС та контролюватиме НЕФКО

Капітального ремонт та термомодернізація будівлі Макарівського ліцею №2 стали можливими завдяки підписанню угоди між Макарівською селищною радою та ЄС на рекордну серед громад України суму понад 15 млн. євро.

Естонський дипломат, голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас, який приїхав на підписання угоди, був вражений темпами реконструкції у Макарівській громаді. У власному твіттер він заявив, що за ефективними кроками у реконструкції Макарова стоїть реформована команда місцевого самоврядування на чолі з енергійними лідерами.

Макарівський селищний голова повідомив, що 15 мільйонів євро будуть спрямовані на будівництво двох зруйнованих внаслідок збройної агресії рф дитячих садочків, капітального ремонту Макарівського ліцею № 2, терапевтичного та поліклінічного відділень лікарні.

“Дякуємо нашим партнерам European Union in Ukraine та Nefco in Ukraine за підтримку та реалізацію проєкту з відновлення Макарова”, – додав Вадим Токар.

У вересні 2023 року фундація “OpenDoorUkraine.nl” підписала контракт на відновлення даху ліцею з Макарівською селищною радою.

Раніше ІА “MKV” повідомляло, що у Макарівській громаді на Київщині запрацював відновлений Ситняківський ліцей.

У червні 2023 року у Андріївській гімназії Макарівської громади на Київщині для учнів облаштували освітній простір у бомбосховищі.

У липні освітні заклади Макарівської громади отримали допомогу від німецького парламенту.

Також ІА “MKV” повідомляло, що Макарівська громада отримала новий шкільний автобус від Польщі.

Підписуйтеся на Telegram-канал MKV — джерело актуальних новин Макарівської громади й Київщини!



Джерело