У “Київводоканалі” заговорили про необхідність підвищити тарифи на водопостачання

image
5 Травня 2023, 11:56
Поділитися:

5 травня 2023 г. 11:44

“Київводоканал” наголошує на необхідності перегляду тарифу на водопостачання через збільшення витрат на закупівлю реагентів для очищення і знезараження води. Наразі “Київводоканал” щомісяця витрачає більш ніж 1,5 тисячі тонн різних реагентів. Але з початку війни вітчизняні підприємства з виробництва необхідних речовин опинились на окупованій території, тож більшість реагентів доводиться закуповувати за кордоном.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби “Київводоканалу”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Для очищення і знезараження води “Київводоканал” щомісяця витрачає більш ніж 1,5 тисячі тонн різних реагентів, тож на їх закупівлю потрібні суттєві кошти. Під час війни витрати на реагенти збільшились в рази. Так, найбільш необхідні “Київводоканалу” реагенти подорожчали аж на 160%. А все тому, що вітчизняні підприємства з виробництва необхідних речовин опинились на окупованій території, бойові дії порушили відпрацьовані логістичні ланцюжки. Тепер більшість реагентів доводиться закуповувати за кордоном, а це не тільки впливає на їх безпосередню вартість, а ще й потребує додаткових коштів та часу на доставку”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

В “Київводоканалі” зазначають, що вони продовжують забезпечувати якісне очищення і знезараження води, а також контроль на всіх етапах водопідготовки. Тож водопровідна вода у столиці відповідає всім нормам і є безпечною.

“Але здорожчання реагентів – це дійсно велика проблема і лише один із багатьох факторів, які зумовлюють необхідність перегляду тарифу на водопостачання. Адже якщо у підприємства не буде достатньо коштів на підтримку виробничих процесів, воно не зможе забезпечувати якісні послуги”, – додають в підприємстві.

Нагадаємо, “Київводоканал” планує до кінця року закупити 460 тонн рідкого хлору, за який хочуть заплатити більше 25,7 млн гривень.

Читайте: “Київводоканалу” дозволили не платити за користування комунальним майном

Фото: Київводоканал

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона