У київських школах навчання відновиться 30 січня

image
27 Січня 2023, 17:06
Поділитися:

27 січня 2023 г. 17:01

У Києві 30 січня після довгих зимових канікул відновиться навчання в школах. Під час зимових канікул у навчальних закладах проводились додаткові роботи із впорядкування укриттів.

Про це KВ дізналась з повідомлення пресслужби Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“97 відсотків столичних шкіл, які мають укриття, відновлять навчання у змішаному форматі – як онлайн, так і офлайн. Станеться це вже 30 січня, коли у класи мають прийти близько 117 тисяч школярів. Під час зимових канікул у навчальних закладах проводились додаткові роботи із впорядкування укриттів. Тож сьогодні там можуть отримати прихисток понад 189 тисяч осіб – на 42 тисячі більше, ніж на початку навчального року”, – розповів заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Він додав, що перевірили також готовність навчальних закладів до другого семестру.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Особливо звертали увагу на пошкоджені під час повітряних атак школи. Хочу зазначити, що вони готові приймати учнів. Опалення підключене, персонал проінструктовано на випадок нових небезпек. Крім того, провели роботи, які мають забезпечити якісне і безперебійне підключення до інтернету”, – підкреслив Валентин Мондриївський.

Також заступник голови зауважив, що завдяки довгим зимовим канікулам столичним школам вдалося суттєво зекономити на опаленні та витратах на електроенергію.

Нагадаємо, Міністерство освіти та науки підготувало наказ, яким планується звільнити від проходження державної підсумкової атестації (ДПА) учнів, які завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти, у 2022/2023 навчальному році.

Читайте: Міносвіти підтвердило скасування ДПА для 4 та 9 класів

Фото: espreso.tv

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона