У київських маршрутках значно підніметься вартість проїзду: скільки доведеться платити, – ФОТО

image
19 Травня 2022, 15:24
Поділитися:

У київських маршрутках значно підніметься вартість проїзду. Вже з суботи доведеться платити на 5 гривень більше. Так, за деякими даними, у маршрутці №171 вже починаючи із суботи, 21 травня, вартість проїзду становитиме 15 гривень.

Про це повідомили у Telegram-каналі “Реальний Київ”.

Ми маємо Telegram-канал. Долучайтесь та читайте, щоб бути в курсі всіх важливих та актуальних новин Києва, області та України.

У месенджері зазначили, що про це їм повідомили пасажири маршрутки, які сфотографували об’яву.

У київських маршрутках значно підніметься вартість проїзду, Реальний Київ/Telegram

Шановні пасажири, у зв’язку із суттєвим зростанням вартості палива, його дефіцитом та з метою забезпечення виїзду автобусів на лінію з 21.05 2022 р. вартість проїзду на маршруті становитиме 15 гривень, – йдеться в оголошенні.

Як ми повідомляли раніше, голова Асоціації перевізників Києва та Київської області Ігор Мойсеєнко попереджав, що якщо ціни на пальне зростуть до 60-70 гривень за літр, то столичні маршрутники піднімуть вартість проїзду до 15 гривень.

Також ми писали, що з 16 травня проїзд в метро Києва знову став платним. Так, за словами міського голови, це рішення хоч і не популярне, але економічно обгрунтоване. За його словами, коли громадський транспорт був безкоштовним, це коштувало місту більше півмільярда щомісяця.

Крім цього, ми повідомляли про те, що у Києві на 20 найпопулярніших маршрутів додали трамваї та тролейбуси. Столична влада проаналізувала, які маршрути користуються найбільшим попитом у містян, і вирішила збільшити кількість рухомого складу на 20 маршрутах наземного громадського транспорту.

Джерело: Новини Киева – головні і актуальні Киевские
новини сьогодні на 44.ua