У Київському зоопарку в мавпячому “дитячому садочку” вихованці опановують нову водну забавку (фото, відео)

image
19 Серпня 2023, 18:15
Поділитися:

19 серпня 2023 г. 18:01

У Київському зоопарку для врятованих навесні 2022 року маленьких павіанів на літо облаштували штучну водойму, враховуючи їх активну поведінку та особливості характеру. Юні вихованці бавляться, швидко набираються сил та ростуть.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київського зоопарку (Київзоо).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Групу мавпенят у ящику розміром 1х1м привезли до Київзоо у березні 2022 року з великим проханням врятувати. Так створився наш мавпячий “дитячий садочок”, – розповіли в зоопарку.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що зараз врятованим павіанчикам більше року. Оскільки це “діти” – вони не можуть без пустощів та розваг.

“Місяць тому ми облаштували штучну водойму для нашої малечі, враховуючи їх активну поведінку та особливості характеру. У перший тиждень малі бешкетники дуже швидко вказали нам на “недоліки” конструкції та “вимагали” покращення”, – зауважили працівники Київзоо.

Фахівці розповіли, що малеча, вдосталь набавившись, береться до обіду. У меню “садочка” є варені яйця, яловичина, горох та квасоля, поживні каші з додаванням олії та меду, овочі, фрукти, ягоди та багато вітамінної зелені. А ще вони з радістю хрумкають молоду кукурудзу, горіхи і насіння соняшника та освіжаються охолодженими чаями і компотами.

Побачити, як врятовані “діти” швидко набираються сил та ростуть можна на нижньому парку Київзоо.

Нагадаємо, у Київському зоопарку для маленьких, великих, зубатих та пернатих мешканців організували літні розваги. Для поціновувачів багнюки є грязьові калюжки, для водоплавних готові штучні ставки та озера. Слон та інші великі тварини бавляться з водограями і фонтанчиками.

Читайте: У Київському зоопарку відкрили літній вольєр для врятованих каракалів (фото, відео)

Фото: Київський зоопарк

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона