У Київському зоопарку показали, як виглядає «салон краси» для альпак

image
10 Липня 2020, 15:11
Поділитися:

У Київському зоопарку показали, як стрижуть альпак. Влітку це необхідно робити для того, щоб у тварин, які славляться своєю густою і теплою шерстю, не виникало проблем зі здоров’ям.

Кумедне відео щасливих альпак Київзоо виклали на своїй сторінці у Фейсбуці.

-Ми робимо стрижку альпакам для того, щоб їхня вовна була густа і здорова. Та й у спеку їм легше – розповіла завідувачка відділу копитних тварин Вікторія Служенко.

Вона пояснила, що для того, щоб тварини не отримали стрес під час «процедур» стрижку роблять не машинками, а спеціальними господарськими ножицями.

Вже понад 2 тисяч років альпака є домашньою твариною у Південній Америці. Цих тварин вирощували заради шерсті, м’яса і шкіри. Навіть їхній гній інки не викидали, оскільки його можна використовувати, як паливо. Тож не дивно, що у минулому альпак називали «золотом інків».

У наші дні популярність лами й альпаки росте. Їх утримують не тільки в зоопарках, а як домашніх улюбленців. В Америці та Європі охоче заводять цих симпатичних і лагідних тварин для утримання у своїх заміських будинках та  маєтках.

Цікаво, що грумери перетворюють альпак на своєрідні плюшеві іграшки. Як це зробила кілька років тому сім’я британських фермерів, які підстригли тварин наче динозаврів та пуделів.

Нагадаємо, у Київському зоопарку поселили рідкісних птахів, яких врятували від загибелі.

 

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ