У Київському зоопарку почали зариблювати водойми

image
31 Травня 2019, 17:28
Поділитися:

У коропове озеро, яке було облаштоване під час першої черги реконструкції Київського зоопарку, вже запустили японських декоративних коропів кої. Це одні з перших представників фауни, які «тестують» умови нових експозицій зоопарку. 

Про це повідомив заступник голови КМДА Вячеслав Непоп.

Коропове озеро є одним із трьох озер поблизу нинішнього входу до зоопарку, які були реконструйовані і практично готові до відкриття. Тут облаштована альтанка у японському стилі, з якої можна спостерігати за грою риб. Коропи кої виростають до одного метра, важать 20-40 кг і живуть по 30-35 років. За рибацьким повір’ям, скільки короп важить – стільки йому й років.

Озеро, у якому поселені кої, має сучасну кількарівневу систему очищення. Візуально складається враження, що вода перетікає з пеліканового озера в коропове, однак насправді вода, засмічена птахами, не може потрапити до озера, заселеного рибами. Водоспад на короповому озері функціонує завдяки подачі на нього власної води, та підживлення свіжою з артезіанської свердловини. Також задіяна механічна фільтрація 

Площа поверхні озера дає можливість утримувати 250 дорослих коропів, тож планують заселити 150 риб, передбачивши можливості їх розпліднення.

Читайте також: У Києві взялись за ліхтарі: триває модернізація зовнішнього освітлення

Читайте також: У Києві запустили мобільний додаток з безплатними екскурсіями-квестами

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV