У Київському зоопарку качка та гусак разом виховують десять пташенят (фото, відео)

image
17 Червня 2023, 18:15
Поділитися:

17 червня 2023 г. 18:02

Мешканці Київського зоопарку продовжують відкриття теплого сезону. Із початком літа розпочався період виведення молодняка. Також цьогоріч серед водоплаваючих утворилась одна дуже особлива родина, в якій гусак та качка виховують пташенят.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київського зоопарку (Київзоо).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Дика качка крижня, яка оселилась на нашому озері з коропами коі, вивела шістьох пташенят. Водночас наша ветклініка отримала 4 осиротілих каченят. І наша турботлива мама тепло прийняла їх під своє крило”, – розповіли в зоопарку.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Водночас співробітники зауважили, що впоратись з 10-ма пташенятами мамі було важко, їй доводилось цілий день вибиваючись з сил вишукувати та збирати весь неслухняний виводок.

На допомогу неочікувано прийшов гусак казарки, який завжди любив гуляти наодинці територією зоопарку. Він почув писк каченят, і це раптово пробудило в ньому “батьківські” почуття.

“Тож він кинуся допомагати заклопотаній мамі зганяти малих “бешкетників” до купи. Та й так і лишився у цій дивовижній гусячо-качиній родині – в якості “батька”, – зазначили в Київзоо.

Фахівці додають, що Київський зоопарк – це місце, де живуть понад 200 видів різноманітних тварин.

“Кожен … має власні потреби та “побажання”: Зелені острови та живописні озера, низенькі кущі та високі дерева, водяні розпилювачі та освіжаючі басейни, зручні годівниці та спеціальні чесалки, піщані дюни та кам’янисті насипи, комфортні гамаки та дерев’яні помости, пенькові ліани та ще безліч інших засобів для щасливого життя тварин”, – зауважили в зоопарку.

Киян та гостей столиці запрошують приходити за романтичним настроєм та позивними емоціями до Київзоо:

Нагадаємо, наприкінці квітня в Київському зоопарку розпочався 117 весняно-літній сезон. Майже всі мешканці вже перейшли до своїх літніх майданчиків та ставків, а парк зазеленів та розквітнув красою квітів та дерев. Зустрічають новий сезон і 400 тварин, врятованих з початку повномасштабної російської агресії. На початку травня у зоопарку лемури Джонік і Варік також повернулись на свої зелені острівці. Гріється на весняному сонечку і бегемотиха Лілі. Для неї облаштували особистий пляж з піском та парасолькою.

Читайте: Повернення на острів капуцинів: у Київському зоопарку родина мавпочок переселилася до літньої “резиденції” (фото, відео)

Фото: Київський зоопарк

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона