У київському сквері відкрили пам’ятний знак Кузьмі Скрябіну

image
17 Серпня 2020, 19:23
Поділитися:

Сьогодні, 17 серпня, Андрію Кузьменку виповнилося б 52 роки. Пам’яті музиканта та громадського активіста присвячено одразу дві події – присвоєння звання Героя України та відкриття пам’ятного у сквері його імені на Виноградарі.

Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України українському співаку Андрію Кузьменку (Кузьмі Скрябіну) – посмертно. Про це глава держави повідомив на своїй сторінці у Facebook.

– Його загибель стала справжнім шоком для всього суспільства. Він був таким щирим і відкритим, таким своїм, що в той страшний день кожен з нас відчув, ніби втратив рідну, близьку людину, – написав президент. – У кожного українця є гарний спогад, пов’язаний із піснями Кузьми. Він залишив слід у серці кожного. Він вчив нас не забувати й дзвонити справжнім друзям зі старих фотографій. Приїжджати до мами, щоб посидіти на кухні не одну годину. І, звісно, він вчив нас не стидатися своєї землі, бо кожен – сам собі країна.

Ім’я Героя України Андрія Кузьменка (Кузьми Скрябіна) носить сквер  на вулиці Василя Порика, поблизу будинків №№ 7-9 у Подільському районі. Сьогодні, в день народження цього справді народного співака, у сквері відкрили пам’ятний знак. Про це повідомив в. о. генерального директора КО «Київзеленбуд» Олексій Король.

– Він писав зрозумілі пісні, зрозумілі кожному, про життя, яким воно є, про Україну, яку любив понад усе. Його цитують, його слухають, переспівують. І я впевнений, що так буде ще дуже довго. Скрябін говорив, що хамство потрібно вбивати посмішкою, і краще бути оптимістом, ніж загинатися від проблем. Тож давайте слухати його пісні: наодинці, в компанії друзів чи рідних, вслухатися в слова і музику й дякувати, що в Україні є таланти, – зазначив він.

Ініціатором встановлення пам’ятного знаку є Ротарі клуб Київ-Софія. 

Андрій Кузьменко загинув у ДТП у 2015 році. Пам’ять артиста щорічно вшановують по всій Україні.

Нагадаємо, на Русанівці ремонтують майбутній культурний центр

Марія Катаєва

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ