У Київському обласному перинатальному центрі після реконструкції відкрили нову реанімацію для новонароджених

image
24 Листопада 2023, 13:13
Поділитися:

У Київському обласному перинатальному центрі після реконструкції відкрили нове реанімаційне відділення для новонароджених. Оновити приміщення допомогли фінансово Credit Agricole за активного сприяння благодійного фонду «Твоя опора».

«640 грамів. Це вага одного з немовлят, яке колись народилося в Київському обласному перинатальному центрі. Завдяки професійній роботі лікарів його повноцінно виходили. Про цей випадок досі згадують у медустанові, де відкрили після реконструкції нову реанімацію для новонароджених. Лікарі говорять, що з початком повномасштабного вторгнення кількість передчасно народжених дітей в Україні значно збільшилась. У поточному році на Київщині народилося понад 100 діток із вагою до 2,5 кг», – розповів голова Київської ОДА Руслан Кравченко.

Він додав, що потреба в розширенні місць у реанімації зростає. Адже в області сьогодні мешкають чимало внутрішньо переміщених осіб, серед яких – вагітні жінки. Вони потребують максимального захисту, підтримки та комфортних умов перебування. 

Нове реанімаційне відділення розраховане на 10 маленьких пацієнтів. Тут медики матимуть можливість не лише рятувати немовлят із малою вагою. Новонароджені зможуть перебувати на штучній вентиляції легень більш тривалий час.

Усе відповідає сучасним умовам перебування пацієнтів: температура, освітлення, кондиціонування, киснева система. Найчастіше лікарі-неонатологи при наданні допомоги новонародженим стикаються з їхнім нестабільним диханням, короткочасними зупинками дихання, порушенням серцевої діяльності. Тому, щоб виходити таких немовлят, потрібні комфортні та сучасні умови.

«Ще одне завдання, яке маємо вирішити, – допомогти закладу в дооснащенні відділення інтенсивної терапії новонароджених апаратурою для впровадження новітніх технологій та інноваційних методик реанімації. Вдячний нашим медикам за порятунок маленьких українців», – сказав Руслан Кравченко.

Також він подякував генеральній секретарці Credit Agricole CA Веронік Фожур та засновниці БФ «Твоя опора» Валерії Татарчук за небайдужість до життя та здоров’я немовлят та вручив їм подяки КОВА.

У відкритті реанімаційного відділення взяли участь генеральна секретарка Credit Agricole CA Веронік Фожур, член Правління Credit Agricole CA Стефан Фаллік, голова Київської ОДА Руслан Кравченко, заступниця голови Київської ОДА Леся Карнаух, засновниця БФ «Твоя опора» Валерія Татарчук, генеральний директор КНП КОР «Київський обласний перинатальний центр» Олександр Качур.

     

      

Джерело: Київська обласна військова адміністрація