У київському інституті виявили порушень на 5 млн грн

image
6 Листопада 2019, 10:41
Поділитися:

Державні аудитори перевірили фінансово-господарську роботу «Інституту підготовки кадрів промисловості» за шість місяців 2019 року. Під час ревізії виявили  фінансових порушень на загальну суму понад 5 млн грн.

-Це призвело до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на суму 313,6 тис. грн та інших порушень фінансової дисципліни на суму 4,7 млн грн, – пояснили в пресслужбі Держаудитслужби.

Через недотримання умов договорів при виконанні господарських зобов’язань, а саме: через несвоєчасну оплату наданих послуг Підприємством, сплачено іншим суб’єктам господарювання штрафних санкцій на суму 136,5 тис. грн.

Аудитори зазначили, що підприємством не перераховано до Державного бюджету України частину чистого прибутку за результатами діяльності у 2018 році на загальну суму 115,5 тис. грн.

Ревізією встановлені порушення при нарахуванні та виплаті заробітної плати на загальну суму 61,6 тис. грн.

Окрім того, Підприємством не проведено індексації житлової частини гуртожитку, який обліковується на балансі, що призвело до заниження вартості активів в обліку на загальну суму 4,7 млн грн, та не нараховано передбаченої законодавством заробітної плати на загальну суму 25,6 тис. грн.

За результатами ревізії одну посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності.

Державному підприємству «Інститут підготовки кадрів промисловості» надіслано вимогу щодо усунення порушень, виявлених ревізією.

Матеріали ревізії надіслано до Шевченківського управління поліції ГУ НП у м. Києві.

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ