У Київській ОВА відбулось перше засідання комісії з питань узгодження обсягу заборгованості з різниці в тарифах

У Київській ОВА відбулось перше засідання комісії з питань узгодження обсягу заборгованості з різниці в тарифах
7 Листопада 2022, 17:59
Поділитися:

Сьогодні, 7 листопада, в Київській обласній військовій адміністрації відбулося перше засідання територіальної комісії з питань узгодження обсягу заборгованості з різниці в тарифах під головуванням заступника очільника КОВА Миколи Бойка. 

Під час засідання комісії, відповідно до доручення Міністерства розвитку громад та територій України, учасники наради розглянули та узгодили подані теплопостачальними підприємствами розрахунки обсягів заборгованості з різниці в тарифах станом на 1 липня 2022 року (за період з 01 червня 2021 року по 30 червня 2022 року).  

Мова йде про розрахунки обсягів заборгованості з різниці в тарифах на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії, на теплову енергію, послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води, що вироблялися, транспортувалися та постачалися відповідним категоріям споживачів та/або іншим підприємствам теплопостачання тощо. Узгоджені дані необхідні для подальшого їх фінансування з державного бюджету.

Зокрема до розгляду комісії було запропоновано розрахунки заборгованості з різниці в тарифах по 26 підприємствах Київської області. За результатами засідання учасники комісії ухвалили затвердити обсяги заборгованості 24 підприємствам повністю відповідно до поданих розрахунків. Для двох підприємств було вирішено відхилити подані розрахунки у зв’язку з невідповідністю поданих рахунків фактичним витратам та доходам від надання послуг. Перегляд розрахунків стане можливим після надання до територіальної комісії скоригованих даних.

Довідково.

Територіальну комісію з питань узгодження обсягів заборгованості з різниці в тарифах утворено на виконання Закону України від 29 липня 2022 року № 2479-ІХ «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення їх функціонування» та розпорядженням Київської обласної державної адміністрації (Київської обласної військової адміністрації) від 10 жовтня 2022 року № 724 «Про територіальну комісію з питань узгодження заборгованості з різниці в тарифах» (із змінами від 04.11.2022 №808).

Відповідно до Регламенту  роботи територіальної комісії організаційне забезпечення діяльності територіальної комісії здійснює Департамент житлово-комунального господарства та енергоефективності КОВА.

Надалі територіальна комісія буде засідати:

  • протягом дії воєнного стану – щоквартально, станом на перше число місяця, що настає за звітним кварталом; 
  • після припинення або скасування воєнного стану – станом на перше число сьомого місяця після місяця, в якому воєнний стан буде припинено або скасовано.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація