У Київській ОВА обговорили належне функціонування модульних містечок пристоличного регіону

image
11 Січня 2023, 10:13
Поділитися:

У Київській ОВА пройшла робоча нарада з представниками територіальних громад щодо належного функціонування модульних містечок в окремих територіальних громадах пристоличного регіону. Нарада відбулась під головуванням заступника очільника КОВА Миколи Бойка. 

Під час зустрічі визначили проблемні питання функціонування модульних містечок, як тимчасового житла для тих, хто втратив власні оселі внаслідок російської агресії. Зокрема обговорили потреби громад щодо джерел альтернативної енергії, що можуть забезпечувати модульні будинки світлом та теплом безперебійно. 

Окремо поспілкувалися про необхідність створення систем рекуперації повітря в приміщеннях, оскільки така проблема є в більшості модульного житла. Серед іншого окреслили питання забезпечення деяких модульних містечок оргтехнікою та іншими необхідними матеріалами.

Також на нараді обговорили підтримку внутрішніх переселенців організацією МКЧХ. Додатково представник МКЧХ Ігор Прокопенко розповів про можливий алгоритм дій для компенсації витрат за комунальні платежі місцевій владі.

«Першочергово маємо дбати про людей. Усі, хто зараз проживає в модульних містечках, мають бути забезпечені всім необхідним. Серед основних потреб — безперебійний інтернет, альтернативна енергія, медицина. Крім того, влада на місцях повинна подбати й про те, щоб кожен житель таких містечок відчував себе захищеним. Для цього, зокрема, можна залучати фахівців для консультацій та психологічної підтримки. Ми в свою чергу докладаємо всіх зусиль, аби люди якнайшвидше повернулися до власних осель», — зазначив Микола Бойко.

Як раніше повідомляли, в Гостомельській громаді відкрили модульне містечко для тимчасового проживання людей. Воно розраховане на одночасне тимчасове розміщення 176 осіб.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація