У Київській ОДА відбулась нарада з представниками банківських установ щодо кредитування на встановлення когенерації

У Київській ОДА відбулась нарада з представниками банківських установ щодо кредитування на встановлення когенерації
6 Вересня 2024, 18:47
Поділитися:

У Київській ОДА відбулась робоча зустріч щодо кредитування бізнесу на встановлення когенераційних установок. Провів нараду перший заступник голови КОДА Микола Бойко. Серед учасників наради були також представники профільних департаментів КОДА, підприємств та банківських установ.

Під час зустрічі учасники обговорили нагальні питання, з якими зіштовхуються підприємці під час отримання кредитів на купівлю та установку когенераційного обладнання. Зокрема, поспілкувалися щодо подання пакетів необхідних документів, термінів винесення рішень про отримання кредитних коштів, застави під кредит тощо.

«Маємо рішення уряду щодо децентралізації енергетики та встановлення когенерації. Зокрема є програми щодо кредитування великого бізнесу під заставу обладнання, спрощеної процедури закупівлі обладнання для енергогенерації, безмитного ввезення електрообладнання тощо. Тому зі сторони банків, які надають кредити для бізнесу на встановлення енергогенерації, рішення теж мають виноситись максимально швидко. Ми, своєю чергою, всіляко сприяємо реалізації цих проєктів в найкоротші терміни — для установки когенерації не має бути жодних бюрократичних перепон»,  — зазначив Микола Бойко.

Він додав, що для сталого проходження опалювального сезону в умовах війни децентралізація й енергетична незалежність є запорукою того, що критична інфраструктура буде працювати та забезпечувати мешканців базовими потребами.

The post У Київській ОДА відбулась нарада з представниками банківських установ щодо кредитування на встановлення когенерації appeared first on Київська обласна військова адміністрація.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація