У Київській ОДА провели роз’яснення для сільськогосподарських виробників щодо експорту окремих товарів

У Київській ОДА провели роз’яснення для сільськогосподарських виробників щодо експорту окремих товарів
19 Вересня 2024, 23:58
Поділитися:

У Київській ОВА відбулась робоча нарада для виробників сільськогосподарської продукції Київщини щодо експорту окремих товарів. Нарада була проведена Державною податковою службою Київської області разом з управлінням агропромислового розвитку Київської ОДА.  

Основне питання порядку денного —  експорт сільськогосподарської продукції в умовах війни. Представники податкової служби надали роз’яснення щодо змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей експорту окремих видів товарів у період дії воєнного стану.

Зокрема передбачено, що експорт окремих видів товарів може здійснюватися лише зареєстрованими платниками ПДВ. Інші суб’єкти підприємницької діяльності експортувати окремі види товарів у період дії режиму експортного забезпечення не зможуть. До таких товарів належать зернові культури, такі як пшениця, жито, ячмінь, кукурудза, соя тощо. Також до переліку належать натуральний мед та волоські горіхи. 

Крім того, до закону внесені зміни, якими забороняється експорт окремих видів товарів, якщо ціни на них є нижчими, ніж мінімально допустимі експортні ціни, затверджені центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну аграрну політику.

Оскільки більшість таких культур вирощуються та експортуються, зокрема, і агровиробниками Київщини, представники податкової служби розповіли про порядок експорту такої продукції, оформлення податкових накладних для експорту, терміну оформлення митних декларацій.

The post У Київській ОДА провели роз’яснення для сільськогосподарських виробників щодо експорту окремих товарів appeared first on Київська обласна військова адміністрація.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація