У Київській області подано 1514 заявок на отримання мікрогранту в межах реалізації державної програми «єРобота» 

image
1 Грудня 2022, 18:29
Поділитися:

На Київщині завершується реалізація державної програми «єРобота». Вона спрямована на отримання мікрогрантів на стимулювання підприємницької діяльності — створення або розвиток власного бізнесу. Станом на 30 листопада 2022 року на отримання мікрогранту всього подано 1514 заявок. Про це поінформували в Департаменті економіки Київської ОВА. 

Середній розмір гранту становить близько 232 тис. грн. Уже 174 бізнесменів Київщини отримали позитивні рішення щодо надання фінансування для реалізації своїх бізнес-проектів. Загальна сума грантових коштів, що надійдуть отримувачам, перевищує 38 млн. грн.

Найпопулярнішими напрямками діяльності, відповідно до КВЕД, є:

  • оптова та роздрібна торгівля та ремонт автотранспортних засобів  — 29,31%
  • переробна промисловість — 20,11%
  • тимчасове розміщення та організація харчування — 14,37%
  • професійна та наукова діяльність — 7,47%
  • сільське, лісове та рибне господарство — 6,28%.

Претенденти на отримання мікрогрантів на постійній основі можуть отримувати консультації щодо порядку формування та подачі документів, розробки й доопрацювання бізнес-планів. Із цими запитами необхідно звертатися до Київської обласної служби зайнятості.

Важливо, ті особи, які отримали відмову у фінансуванні в минулих періодах, мають можливість подати  повторно свої бізнес-плани через Портал Дія.

Наголошуємо, що наразі триває остання, 12-та хвиля прийому запитів на участь у програмі. Кінцевий термін проекту 12 грудня 2022 року.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація