У Київській обласній лікарні провели успішну трансплантацію нирки

image
23 Серпня 2023, 14:55
Поділитися:

23 серпня 2023 г. 14:44

У Київській обласній клінічній лікарні 27 липня 2023 року була проведена трансплантація нирки від посмертного донора. Станом на 22 серпня медики отримали підтвердження успішної операції, пацієнтка проходить період післяопераційної реабілітації.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Київської обласної клінічної лікарні (КОКЛ).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Після відновлення був проведений плановий огляд хворої, проаналізовано показники стану її здоровʼя, проведений моніторинг стану трансплантованого органу. Сьогодні можна стверджувати – операція пройшла успішно, і пацієнтка зараз проходить період післяопераційної реабілітації”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У КОКЛ зазначили, що операція дозволила пацієнтці повернути повноцінне життя, без необхідності постійного гемодіалізу. Медики подікували родині донора за самовідданий внесок у порятунок життя та прийняте рішення про донацію органа.

Нагадаємо, влітку 2022 року у Київській обласній лікарні відкрили створене “з нуля”‎ кардіохірургічне відділення. Роботи щодо його створення проводились вже в умовах воєнного стану. Водночас влітку 2023 року в КОКЛ почали службове розслідування через масові звільнення працівників. Генерального директора КНП КОР “Київська обласна лікарня” відсторонили від виконання обов’язків

Читайте: Медичні баталії: нардепа Дубінського звинувачують у переслідуванні депутата КОР і контролі медсфери Київщини

Фото: КОКЛ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона