У Київській обласній дитячій лікарні відкрили освітній центр «Школа супергероїв»

image
5 Вересня 2023, 19:05
Поділитися:

5 вересня на базі Київської обласної дитячої лікарні в м. Боярка відкрили новий освітній центр державної установи «Школа супергероїв». Центр має на меті забезпечення права на освіту дітей, які вимушені перебувати на стаціонарному лікуванні. 

В урочистому відкритті взяли участь заступниці голови Київської обласної державної адміністрації Жанна Осипенко та Леся Карнаух, а також представники міністерств, громадських організацій, народні депутати та меценати. Гості поспілкуватися з дітьми та на власні очі побачили, як відбуваються заняття.

Простір створює умови для розвитку, творчості й терапії, щоб діти в лікарнях мали можливість залишатися в освітньому процесі, а також сили і мотивацію одужувати й швидше повертатися до звичного життя. Навчання проводять щодня з 10.00 до 18.00 як для школярів, так і для дошкільнят.

Наразі в Україні вже працюють 11 таких освітніх центрів.

Розширення мережі освітніх центрів «Школи супергероїв» відбувається за ініціативи Офісу Президента, Міністерства освіти і науки, Міністерства охорони здоров’я України та за підтримки першої леді Олени Зеленської. Відкриття освітнього простору в Київській обласній дитячій лікарні стало можливим завдяки фінансовій підтримці міжнародної юридичної компанії Dentons, залученню постійних партнерів ГО «Маленьке серце з мистецтвом», Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні, службі безпеки «Сіріус», компаніям EdPro, Cooper&Hunter, DVOETOCHIE.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація