У київській лікарні провели родинну трансплантацію захиснику, для якого донором стала мама, – ФОТО

image
26 Квітня 2024, 09:27
Поділитися:

У Києві фахівці провели родинну трансплантацію для військового, донором для якого стала його мати. Сергій – артилерист, коли почалися проблеми з тиском, списував це на особливості своєї військової справи. Але потім почали набрякати ноги, і все помітніше і сильніше. Врешті, Сергія госпіталізували.

Про це ідеться у повідомленні Українського центру трансплант-координації.

Ще більше новин Києва, Київщини та України читайте в нашому Telegram-каналі “Головні новини Києва – 44.ua”. Також не забувайте підписуватись.

До війни Сергій працював прохідником на одній з криворізьких шахт і ніколи не скаржився на здоров’я. У перші дні 22-го він пішов добровольцем, воював на Херсонщині, під Бахмутом та Соледаром. Коли госпіталізували, то виявили хронічну ниркову недостатність: одна нирка була повністю виключена з процесу, інша ледь працювала, а рівень креатиніну просто зашкалював.

Лікарі констатували: потрібен гемодіаліз і трансплантація. Можна стати у лист очікування на орган від померлого донора або провести пересадку нирки від когось з родини. Донором для захисника, після відповідного обстеження, змогла стати його мама пані Надія, а трансплантацію провела команда “Київської міської клінічної лікарні 1”.

Пересаджена нирка запрацювала на операційному столі, а вже за тиждень Сергій і його мама повернулися додому. Наразі чоловік відновлює сили, постійно підтримує контакт зі своїми побратимами і мріє знайти для себе справу, аби бути їм корисним.

Як ми писали раніше, протягом минулого року лікарі комунальних закладів столиці здійснили 147 трансплантацій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua