У Київраді передумали перейменовувати вулицю Німанську

image
9 Лютого 2024, 11:38
Поділитися:

9 лютого 2024 г. 11:23

Київська міська рада відмовилась від наміру перейменувати вулицю Німанську у Печерському районі столиці. Назва вулиці не пов’язана з рф та її сателітами та не є маркером російської ідеологічної політики.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Київської міської ради.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Повідомляється, що Київська міська рада виключила вулицю Німанську з додаткового переліку об’єктів міського підпорядкування, назви яких пов’язані з рф її сателітами та підлягають перейменуванню. Назва цієї вулиціє топонімом, що походить від найменування річки Німан – найбільшої та найдовшої річки Литовської Республіки.

“Український інститут національної пам’яті рекомендував зберегти вулицю Німанську на мапі столиці. Відтак назва вулиці не є маркером імперської, радянської та, як наслідок, російської ідеологічної політики та не підлягає обов’язковому перейменуванню Натомість збереження на мапі міста Києва вулиці Німанської, вшанованої в литовських легендах та оспіваної в піснях з найдавніших часів, є символом вдячності українців та поваги до Литовської Республіки за її послідовну та вагому підтримку України у протистоянні російській агресії”, – розповіла депутатка Київської міської ради (фракція партії “УДАР”, голова постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторія Муха.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Нагадаємо, Київська міська рада на черговому засіданні найменувала або змінила назви десяти міських об’єктів у рамках дерусифікації. Зокрема, один з раніше безіменних скверів на Подолі назвали на честь Голди Меїр, яка народилася в Києві в останній чверті ХІХ століття, а в ХХ столітті стала всесвітньо відомою політикинею – однією з засновниць держави Ізраїль.

Читайте: Київрада перейменувала Повітрофлотський проспект на просп. Повітряних сил України

Фото: kmr.gov.ua

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона