У Києві зупинили аукціон з надання в оренду Житнього ринку

У Києві зупинили аукціон з надання в оренду Житнього ринку
15 Квітня 2024, 10:05
Поділитися:

КМДА зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку.

Про це йдеться на сайті Київської міської ради.

Не забувайте підписуватись та читайте новини в нашому Telegram-каналі “Головні новини Києва – 44.ua”.

Нагадаємо, що Національна електронна біржа опублікувала інформацію про те, що 25 березня у Києві відбудеться аукціон за право оренди на приміщення Житнього ринку.

Згодом у Києві мали оголосити новий аукціон за право оренди приміщення Житнього ринку в Подільському районі. Термін подачі заяв на аукціон подовжили до 25 днів. Наразі КМДА зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку.

Повідомляється, що Департамент промисловості та розвитку підприємництва звернувся до Департаменту комунальної власності з проханням анулювати проведення аукціону 15 квітня, дослухавшись громадськості.

Враховуючи резонанс серед громади Києва щодо збереження “Житнього ринку” та його цільового призначення, ми прийняли рішення не проводити аукціон зараз, напрацювати разом з киянами нові умови конкурсу та вимоги до потенційного орендаря. На це нам потрібен додатковий час, – повідомив директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Володимир Костіков.

Головною умовою оренди Житнього ринку залишиться термінове проведення капітального ремонту і збереження функціонала. Адже Житній ринок на Подолі – один із найстаріших ринків Києва. Сучасне його приміщення збудували ще в 1980 році. І сьогодні, після понад 40 років експлуатації, воно потребує капітального ремонту, щоб відповідати сучасним реаліям.

З киянами обов’язково мають погодити концепцію відродження Житнього ринку. Над цим і працюватимуть найближчим часом профільні департаменти спільно з представниками громадськості.

Також ми писали, що будівлю на Хрещатику, де розташовані “Київська перепічка” й паб “Натюрліх”, продали на аукціоні за 150 мільйонів гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua