У Києві знову цвітуть каштани: де їх можна побачити, – ФОТО

image
6 Жовтня 2023, 10:48
Поділитися:

Другим цвітінням дерев в осінню пору у Києві вже нікого не здивуєш, але весняний цвіт на деревах восени, безумовно, не може не тішити. Нинішня осінь не стала виключенням. Нещодавно мешканці столиці вже милувались осіннім цвітінням сакур, а тепер знову можуть надивитись на «свічки» каштанів. Так, у Дніпровському районі Києва знову почали цвісти каштани – це зафіксували на бульварі Миколайчука.

Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого пресслужбою комунального підприємства «Управління зелених насаджень Дніпровського району».

Також не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua» – джерело важливих, актуальних та перевірених новин.

Відомо, що через відсутність вологи дерева скидають листя і знову набувають здатності до цвітіння. Дерева, що часто ростуть біля дороги, цвітуть частіше, тому що в цих місцях спостерігається низька вологість і висока загазованість.

У столиці знову почали квітнути каштани, КП по УЗН Дніпровського району

У столиці знову почали квітнути каштани, КП по УЗН Дніпровського району

Кліматологи ж упевнені, що осіннє цвітіння пов’язане зі змінами клімату та глобальним потеплінням.

Зазначимо, що друге цвітіння для дерев здебільшого шкідливе, оскільки закладка насіння відбулася, а дозріти воно не встигне. Тому навесні буде менше квітів на таких деревах.

Нагадаємо, ми повідомляли раніше, що у Києві на озеленення території біля станції метрополітену «Деміївська» планують витратити понад 777 тисяч гривень.

Також писали про те, що фахівці КП УЗН Подільського району завершили посадку дерев у сквері на перетині вулиці Світлицького та проспекту Свободи. На локації були висаджені туї складчасті та ялинки подушковидні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua