У Києві з’явилися двоє малят блакитної антилопи

image
8 Вересня 2020, 08:21
Поділитися:

Киян та гостей міста запрошують у Київзоо – привітати родину антилоп нільгау з поповненням. І помилуватися малими, які згодом переселяться на відкриті простори заповідника Асканія Нова.

– У наших Мушки та Маліка з’явилися двоє маленьких красунчиків. Приходьте знайомитись, – зазначають у зоопарку.

Нільгау – найбільша азійська антилопа. Її ще називають блакитною антилопою за красивий блакитно-сірий колір самців. Цей вид мешкає на частині півострову Індостан та на заході Індії. В природі ці антилопи страждають від браконьєрства, полювання та знищення дикого середовища. Не рятує навіть те, що в частині природного ареалу нільгау вважають священними тваринами. Зате науковці навчились акліматизувати та розмножувати цих антилоп дуже далеко від їхньої батьківщини.

– В Україні нільгау успішно розмножується у Київському та кількох інших зоопарках. А ще в Біосферному заповіднику Асканія Нова. І саме туди відправляться згодом наші молоді самці, що народились тут в столиці. Там вони допоможуть «оновити кров» та познайомляться зі своїми родичами. Вони стануть часткою кропіткої зоопарківської роботи зі збереження видів диких тварин, – наголошують у Київзоо.

Нагадаємо, дитинча альпаки народилося у Київському зоопарку.

Наталка Марків

Читай «Вечірку» в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ