У Києві зареєстровано нові випадки захворювання на СОVІD-19 та ГРВІ

image
19 Грудня 2022, 13:45
Поділитися:

19 грудня 2022 г. 13:44

У столиці за минулий тиждень зареєстрували 195 нових випадків захворювання на коронавірус.

Про це, як передає KВ, повідомили у пресслужбі КМДА, посилаючись на Департамент охорони здоров’я Києва.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Серед захворілих: 117 жінок віком від 19 до 86 років та 78 чоловіків віком від 20 до 88 років. А також 10 дівчаток від 7 місяців до 17 років і 5 хлопчиків від 10 місяців до 2 років. Із них 63 особи госпіталізували. Також захворіли 5 медичних працівників”, – повідомили у Департаменті охорони здоров’я Києва.

Зазначається, що найбільше випадків захворювання зареєстрували у Дарницькому районі – 40, у Деснянському районі – 32, у Святошинському та Дніпровському районах по 24 випадки.

“Три людини померли минулого тижня від захворювання на СОVІD-19. Одужали минулого тижня – 233 людини”, – додали у столичному Департаменті охорони здоров’я.

У Департаменті охорони здоров’я нагадують, що найнадійнішим захистом від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби є вакцинація. Отримати щеплення можна у центрах первинної медико-санітарної допомоги та консультативно-діагностичних центрах.

“Також продовжується робота Центрів масової вакцинації у ТРЦ “Gulliver”, “River Mall”, ТРЦ “Універмаг “Україна”, ТРЦ “SilverBreeze”. Крім того, на базі комунальних закладів охорони здоров’я функціонують мобільні бригади, які за заявками можуть виїжджати на вакцинацію організованих колективів”, – нагадали у Департаменті охорони здоров’я Києва.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Крім того, як повідомили в ДУ “Київський міський центр контролю та профілактики хвороб МОЗ”, у столиці також зареєстровано 9 тис.394 нових випадків захворювання на грип та ГРВІ. Повідомляється, що рівень захворюваності нижчий епідемічного порогу на 60,3%. Наразі показник захворюваності становить 317,1.

“Загалом у Києві спостерігається зростання захворюваності на 2,8% порівняно з попереднім тижнем, що відбулося за рахунок дорослого населення”, – прокоментували в Київському міському центрі контролю та профілактики хвороб.

Зокрема, дітей захворіло – 5286 (майже на рівні минулого тижня), дорослих – 4108 осіб (зростання на 7%).

Як наголосили у державній установі, в структурі захворюваності діти становлять 56,3% від загальної кількості, а на попередньому тижні – 58,8%. Захворюваність серед школярів зросла на 5,1%. Зокрема, серед школярів зареєстровано 2801 випадок.

Також у центрі контролю та профілактики хвороб додали, що порівняно з попереднім тижнем зросла госпіталізація дорослого і дитячого населення. До медичних закладів за останній тиждень госпіталізовано 299 осіб, із яких 126 – діти.

Читайте: В Київському центрі дитячої кардіології планують провести ремонт приміщення МРТ

Фото: Погляд

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона