У Києві запрацював перший в Україні Центр стресостійкості

image
4 Квітня 2023, 20:53
Поділитися:

4 квітня 2023 г. 20:45

У Києві відкрили перший в країні Центр стресостійкості. Він працюватиме для запобігання стресовим травматичним станам, для надання психологічної підтримки різним соціальним та професійним групам населення, у тому числі – демобілізованим військовим та членам родин Захисників та Захисниць України від російської агресії.

Про цеKВ стало відомо з повідомлення на Офіційному порталі Києва.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Психологи різних служб міста пройшли навчання в Ізраїлі за програмою Israel Trauma Coalition. (…) І сьогодні ми відкриваємо наш Центр для допомоги цивільному населенню, демобілізованим військовим, їхнім родинам. Також маємо подбати про зміцнення стресостійкості працівників, що забезпечують життєдіяльність міста в умовах воєнного стану: надають соціальні послуги, тримають комунальний фронт, лікують, навчають, надають публічні та адміністративні послуги”, – сказала при відкритті Центру заступниця голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Марина Хонда.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За словами чиновниці, наразі у Центрі працюють 15 психологів, у планах – розширення штату та створення мережі консультаційних локацій, щоб наблизити послугу до людини. У новому центрі облаштовані тренінгові кімнати, локації для сімейних та індивідуальних консультацій, конференц-зали.

Центр стресостійкості (він працюватиме на Басейній, 1/2; телефон у Києві: 230-93-95) ‒ це міжнародна тренінгова платформа психоедукації та психологічної підтримки.

Створення київського Центру стресостійкості стало результатом партнерської співпраці КМДА, Посольства Канади в Україні, Ізраїльської коаліції травми (ІТС), Фонду Народонаселення ООН в Україні, а також українських громадських організацій “Новий соціальний вектор” та “Інноваційні соціальні рішення”.

Читайте: У Києві відкриють Центр психологічної стійкості

Фото: Офіційний портал Києва

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона