У Києві запалили першу свічку на менорі, – ФОТО

image
19 Грудня 2022, 12:10
Поділитися:

Увечері, 18 грудня, на Майдані Незалежності у Києві запалили першу свічку на найбільшій менорі в Європі, яка розпочне восьмиденну Хануку – іудейське свято світла. Урочиста церемонія відбулася на Майдані Незалежності у неділю, 18 грудня.

Як повідомляє Суспільне, на заході зібралося близько 100 людей. Серед них були посли низки країн світу – Польщі, Угорщини, Німеччини, Канади, Японії та інші. Також у церемонії взяли участь голова Федерації єврейських громад України Меїр Цві Стамблер та міський голова Києва Віталій Кличко.

Не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua». Домучайтесь та читайте, щоб не пропустити важливі та актуальні новини Києва, області та України.

У Києві запалили першу свічку на найбільшій в Європі меноріУ Києві запалили першу свічку на найбільшій в Європі меноріУ Києві запалили першу свічку на найбільшій в Європі менорі

Рабин Майєр Стамблер провів паралелі з історією Ханукі – освячення єрусалимського храму Маккавеями після їхньої перемоги над греками понад 2000 років тому. Коли залишався лише маленький глечик олії, він незрозумілим чином горів вісім днів і вісім ночей.

Насправді зараз ми живемо в тій самій ситуації, – сказав Стамблер, натякаючи на відключення електроенергії в Україні, спричинені російськими бомбардуваннями. – Це війна між темрявою та світлом.

Посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський побажав народу України всього, що символізує Ханука, світла в кожному українському домі та перемоги.

У Києві запалили першу свічку на найбільшій в Європі менорі, REUTERS/Valentyn Ogirenko

У Києві запалили першу свічку на найбільшій в Європі менорі, REUTERS/Valentyn Ogirenko

Ми раніше повідомляли, що в минулому році в Києві на Майдані Незалежності планують встановити найбільшу менору.

Також писали про те, що 28 листопада 2021 року, у неділю, у Києві на Хрещатику, чоловік намагався зруйнувати встановлену менору.

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua