У Києві зафіксовано спад повені, вода відступила на 11 сантиметрів, – КМВА

image
5 Травня 2023, 11:25
Поділитися:

5 травня 2023 г. 11:22

У столиці станом на ранок 5 травня в порівнянні з попереднім днем рівень води впав на 11 см. Аварійних підтоплень не зафіксовано, водночас все ще утримується затоплення заплави шаром близько 45-50 см.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Київської міської військової адміністрації (КМВА).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно з повідомленням, станом на 10:00 05 травня 2023 рівень води річки Дніпро у Києві біля моста “Метро” становить 9 298 см (за Балтійською системою висот). Температура води: 14°C.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Після останніх 7 днів підйому водопілля, коли рівень води в межах столиця сумарно зріс на 19 см, сьогодні зафіксований спад повені. Впорівняні з попереднім днем рівень води впав на 11 см”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що аварійних підтоплень по Києву не зафіксовано. Рівень небезпеки гідрологічних явищ залишається І (жовтий). При цьому утримується затоплення заплави шаром близько 45-50 см. Залишаються підтопленими заплавні території – острови у парку “Муромець”, “Гідропарк”, Труханів острів, Галерна затока, Корчувате, приватні ділянки в районі Осокорків.

Нагадаємо, станом на ранок 3 травня рівень водопілля у Києві піднявся на 3 см у порівнянні з минулою добою. Також утримувалось затоплення заплави шаром близько 50 см. На ранок 4 травня рівень водопілля піднявся на 9 см у порівнянні з минулою добою. Утримувалось затоплення заплави шаром близько 60 см.

Читайте: Киян та жителів області попереджають про надзвичайну пожежну небезпеку найближчими днями

Фото: КМВА

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона