У Києві за афери з квартирами та організацію незаконного перетину кордону судитимуть групу шахраїв

image
29 Вересня 2023, 11:23
Поділитися:

29 вересня 2023 г. 11:21

У Києві прокуратура направила до суду обвинувальний акт відносно очільниці злочинного угруповання та трьох її спільників. Фігурантів підозрюють у спробі продажу двох квартир в Солом’янському районі та виготовленні і продажу підроблених документів для перетину кордону України.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“За даними слідства, 39-річна раніше судима уродженка Київщини разом зі спільниками підшукала дві квартири в Солом’янському районі Києва, які тривалий час не використовувались власниками та спадкоємцями. На підставі підроблених правовстановлюючих документів вони вирішили продати ці квартири та привласнити гроші”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Аферисти облаштували в орендованому приміщенні фіктивний офіс нотаріуса. Організаторка виконувала роль нотаріуса, а її спільники – власників, ріелтора та помічника нотаріуса.

Учасників злочинної групи затримали під час спроби продати квартири за 60 тис. доларів.

“Крім того, як встановило слідство, організаторка злочинів отримувала грошову винагороду за виготовлення підроблених свідоцтв про народження дітей, посвідчення батька багатодітної сім’ї та паспорту громадянина України для виїзду за кордон”, – повідомили в прокуратурі.

Під час обшуків у фігурантів вилучили підроблені правовстановлюючі документи на квартири, печатки нотаріуса та кліше, флеш карти, комп’ютерну техніку, мобільні телефони з сім-картами та записники з нотатками.

Київська міська прокуратура направила до суду обвинувальний акт відносно організаторки та трьох учасників злочинної групи за фактами заволодіння чужим майном шляхом обману в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України). Двом з обвинувачених також інкримінують сприяння у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (за ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 332 КК України).

Нагадаємо, у столиці правоохоронці повідомили про підозру учасникам організованої злочинної групи, які за підробленими документами продавали квартири киян. П’ятеро мешканців столиці організували оборудку з продажу квартири на Печерську та ще однієї оселі у Подільському районі на загальну суму понад 31 млн гривень.

Читайте: Столичні правоохоронці разом з чеськими колегами затримали учасників ОПГ, які ошукали громадян ЄС на мільйони гривень (відео)

Фото: відкриті джерела, Київська міська прокуратура

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона