У Києві за 12 тисяч доларів виготовляли медичні довідки охочим втекти за кордон військовозобов’язаним чоловікам

image
14 Грудня 2022, 15:11
Поділитися:

14 грудня 2022 г. 15:10

Столичні правоохоронці викрили організовану злочинну групу, яка нелегально відправляла за кордон військовозобов’язаних чоловіків. Налагодили “бізнес” по виготовленню фальшивих довідок про непридатність до військової служби п’ятеро киян. Наразі наступні дев’ять років фігуранти можуть провести за ґратами.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції в Києві.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно з повідомленням, двоє адвокатів у змові з медичними працівниками підробляли довідки військово-лікарської комісії з діагнозом хвороби, аби чоловіки призовного віку могли безперешкодно виїхати за межі України.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Працівниками поліції встановлено, що організатори схеми – 35-річна адвокатка та її 43-річний чоловік, які залучили до злочинної діяльності ще одну 44-річну правозахисницю та двох медичних працівників”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що учасники схеми чітко розподілили обов’язки кожного. Так, адвокати підшуковували чоловіків, які хотіли виїхати за кордон. Надалі медики підробляли довідки військово-лікарських комісій про непридатність до військової служби. За одну фейкову довідку зловмисники отримували 12 000 доларів, які ділили між собою.

“Під час проведення обшуків за місцями мешкання спільників правоохоронці вилучили чорнові записи та інші речові докази. На даний час встановлені факти підроблення документів для трьох чоловіків. Встановлюються й інші епізоди злочинної діяльності членів організованої групи”, – повідомили правоохоронці.

Наразі 35-річну адвокатку затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщено до ізолятору тимчасового тримання.

Усім п’ятьом фігурантам про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ст. 28, ч. 3 ст. 358 КК України – підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів, ч. 3 ст. 332 КК України – незаконне переправлення осіб через державний кордон України та за ч. 3 ст. 362 – несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї.

Нагадаємо,восени ц.р. правоохоронці затримала організаторів двох нелегальних каналів виїзду за кордон українських громадян призовного віку. “Засновників” нелегальних трафіків затримали у Києві та Луцьку. Одним з них виявився депутат Чернігівської районної ради від “ОПЗЖ”.

Читайте: Столичні правоохоронці викрили черговий канал незаконного переправлення через кордон призовників

Фото: ГУ Нацполіції в Києві, відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона