У Києві визначили найкращих юних авторів соціальних роликів

image
15 Вересня 2020, 20:19
Поділитися:

Сьогодні, 15 вересня, у київській школі №9, що в Оболонському районі, нагороджували фіналістів конкурсу найкращої соціальної реклами, створеної дітьми. Цей захід відбувся у рамках проєкту «Активність, небайдужість, доброта – успішна формула буття» громадської організації «Велес Ідей» та міського конкурсу проєктів «Громадська перспектива: прозора влада та активна громада» КМДА.

ГО «Велес Ідей» спільно із Департаментом суспільних комунікацій КМДА ініціювали конкурс — учасниками якого були столичні школярі разом із батьками та вчителями. Вони вчилися режисувати соціальні ролики, обираючи при цьому глобальні теми — збереження екології, природні цінності, протидії насильству та булінгу. І через власне бачення доносили цю проблематику до глядача. А у мережі Фейсбук тривало інтерактивне голосування — кожен користувач міг оцінити результат першої серйозної режисерської роботи малечі та їх наставників.

Ви бачите, наскільки серйозну тематику порушили у своїх роликах школярі. І головне — що вони створювали їх свідомо, розуміючи усю проблематику запропонованих тем. Це не просто завчені тексти — по дитячих очах видно наскільки глибоко вони розуміють сутність проблем. І з цим розумінням будуть далі йти по життю,- зазначає директор Департаменту суспільних комунікацій Роман Лелюк.

Цей проєкт дав змогу дітям і батькам розкрити проблеми, які хвилюють суспільство,- говорить керівник проєкту «Активність, небайдужість, доброта – успішна формула буття» Олена Сергіїва.

На її переконання, школа може не лише давати дітям знання з основних предметів, алей навчати вірити у свої сили, виявляти творчість та активну громадянську позицію. Саме школа могла б допомагати дітям не тільки навчатись основним предметам, а й проявляти себе, вірити у свої сили, правильно розвивати активну громадську позицію. Саме на це і був націлений проєкт «Активність, небайдужість, доброта – успішна формула буття».

За результатами голосування, переможцем серед дитячих робіт став ролик про шкідливість пластику та те, чому важливо відмовитися від його використання. Приміром, замість поліетиленового пакета використовувати екоторбинки.

До речі діти самі для себе пошили такі екоторбинки та, показали як це робити дорослим.

Учениця 2-Б класу Кіра, яка стала однією з переможниць  у проєкті  «Активність, небайдужість, доброта – успішна формула буття»  за чудову відеороботу «Почни з себе»,   похвалилася своєю екоторбинкою та розповіла журналістам «Вечірнього Києва», що у неї таких цілих три. Каже, що пошила їх для своєї родини, аби ті берегли природу.

Я проти поліетиленових пакетів, тому власноруч пошила екоторбинки. Також, я за те, щоб люди берегли природу і не кидали будь-де сміття,- коментує Кіра.

Також, в рамках заходу в школі провели семінар для підлітків разом з професійними психологами, які детальніше розповіли школярам про те, як знайти порозуміння з батьками, уникнути булінгу серед однолітків та бути впевненим у собі.

Вікторія Гребінь 

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ