У Києві викрили угруповання, яке продавало наркотики по всій Україні та за її межами: деталі

У Києві викрили угруповання, яке продавало наркотики по всій Україні та за її межами: деталі
11 Квітня 2024, 09:53
Поділитися:

У Києві викрили злочинне угруповання, яке виготовляло наркотики.

Як повідомила поліція Києва, зловмисники також налагодили постачання з-за кордону.

До складу групи входило семеро жителів Києва та області. Організувала наркобізнес 39-річна місцева мешканка. Вона залучила до незаконної діяльності ще шістьох чоловіків, віком від 41 до 63 років.

Вони ввозили прекурсори та сильнодіючі лікарські засоби, нітроетан, а також виготовляли і продавали амфетамін по всій Україні. Крім того, було встановлено, що вони постачали до однієї з країн Євросоюзу сильнодіючі ліки.

Угруповання облаштувало чотири нарколабораторії у власних помешканнях під Києвом. Потужності дозволяли виготовляти понад 50 кг прекурсорів на місяць, з яких у подальшому виготовляли близько 40 кг амфетаміну. Склад для зберігання прекурсорів спільники облаштували на ринку, де один із них працював охоронцем.

Наркотики вони збували через логістичні компанії під вигаданими даними та безпосередньо з рук у руки, а гроші отримували на банківські картки.

У результаті обшуків правоохоронці вилучили у них майже 400 л нітроетану (з якого можна було б синтезувати близько 1,2 млн доз амфетаміну), 25 кг різноматнітних прекурсорів, більше 4 тис. пігулок МДМА, амфетамін, канабіс, лабораторне обладнання, зброю та набої, а також два автомобілі. Орієнтовна вартість вилученого за цінами чорного ринку становить 122 млн грн.

Всіх сімох затримали та повідомили про підозру за ч. 2 ст. 307 (виготовлення наркотиків у великих обсягах), ч. 2 ст. 311 (виготовлення і торгівля прекурсорами), ч. 4 ст. 321 КК (виготовлення та збут сильнодіючих ліків у великих обсягах). За вчинене членам угруповання загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві затримали наркодилерів, які хотіли продати 15 кг амфетаміну.

Ми маємо Telegram-канал “Головні новини Києва – 44.ua” – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua