У Києві викрили схему перевезень людей через Росію та Білорусь на окуповані території

У Києві викрили схему перевезень людей через Росію та Білорусь на окуповані території
10 Жовтня 2024, 20:26
Поділитися:

У Києві мешканці Донецької області разом зі спільниками організували схему незаконного переправлення людей через кордон в Європу, а далі через через Росію на тимчасово окуповані території.

Про це повідомила прокуратура.

За даними слідства, чоловік як підприємець надавав послуги з перевезення пасажирів. З цією метою він та його спільники створили у Telegram закриту групу, де розміщували оголошення про рейси з Києва до Донецька та інших міст, які з 2014 року є тимчасово окупованою територією України, та у зворотному напрямку.

Такі транспортні послуги підприємець організовував у порушення вимог Порядку в’їзду осіб на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї та інших нормативних актів. Маршрутними автобусами вони організували регулярні рейси Київ-Донецьк через Польщу та Білорусь і Росію.

Пасажири автобусів перетинали кордон через офіційні пункти пропуску з Польщею, далі їх везли до Білорусі, звідки, користуючись авіасполученням “Мінськ-Москва”, прибували до російської столиці. Там пасажирів чекав завчасно підготовлений автобус, який віз їх у Донецьк чи інші населені пункти на тимчасово окупованій території Донецької області. Така поїздка для пасажира коштувала 350-400 євро.

Наразі 55-річному організатору схеми незаконного перетину кордону та його 42-річній спільниці повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту.

Всіх повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 КК. Санкція статті передбачає до дев’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади терміном до трьох років та з конфіскацією майна.Слідчі дії тривають: встановлюються інші особи, причетні до організації схеми незаконного перетину кордону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua