У Києві викрили конвертаційний центр, який маскувався під об’єднання інвалідів

image
6 Жовтня 2020, 19:23
Поділитися:

У Києві ліквідували міжрегіональний конвертаційний центр, що діяв на території столиці, Київської та Харківської областей.

– За матеріалами слідства, підприємливі особи створили фіктивні підприємства і надавали чинним компаніям послуги з конвертації коштів. Підприємства перераховували безготівкові кошти на рахунки підконтрольних організаторам схеми компаній нібито за придбані товари та послуги. Надалі гроші знімалися і після відрахування 10-12% передавалися замовникам незаконних послуг, – пояснили в Київській міській прокуратурі.

Також, щоб використати податкову пільгу (а це 20%!), організатори злочинної схеми використовували підприємство об’єднання осіб з ураженням опорно-рухового апарату.

Під час проведення санкціонованих обшуків, у тому числі на підприємстві об’єднання осіб з ураженням опорно-рухового апарату, правоохоронці виявили  та вилучили гривні та іноземну валюту на загальну суму близько 36 млн гривень, 72 печатки підприємств із ознаками фіктивності, чорнові записи, бухгалтерські та фінансово-господарські документи, що підтверджують протиправну діяльність.

Крім того, на рахунках підконтрольних підприємств заарештовано грошові кошти в сумі близько 2 млн гривень.

Наталка Марків

Читай «Вечірку» в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ