У Києві вшанували пам’ять великого генія української нації Тараса Шевченка, – ФОТО

image
10 Березня 2023, 11:30
Поділитися:

Традиційно 9 березня, в день народження Тараса Шевченка, представники громадськості зібралися в Києві біля його пам’ятника, щоб вшанувати пам’ять великого генія української нації. На заході були присутні представники громадських організацій, українські письменники, політики та шанувальники Тараса Шевченка.

Про це пише видання «Українська літературна газета».

Ще більше важливих та актуальних новин Києва, столичного регіону та України на нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua». Скоріше долучайтесь та читайте.

Голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський наголосив, звертаючись до присутніх, що війна росії проти України розпочалася не 2014 року, і не 2022-го, а триває вже понад 350 років.

Тарас Шевченко не лише всіх нас, українців, об’єднав, а й дав потужну надію на нашу перемогу, тому він наше Знамено, Месія, Пророк, бо жахливі випробування, через які доводилося й доводиться тепер проходити українцям, гартують усіх нас у нашій спільній боротьбі проти жахної російської навали, – зазначив Сидоржевський.

У столиці вшанували пам’ять Тараса Шевченка, Національна спілка письменників України

Також на заході виступив громадський діяч і військовий Володимир Балух. Він зазначив, що людина, яка йде навмання, ходитиме по колу вічно, тому їй потрібно мати орієнтир, тож наш дороговказ – це правда в тилу, не треба коритись неправді, бо саме за це й боровся колись наш великий Пророк Тарас Шевченко. Він наголосив, що влада має очиститися від скверни, аби в майбутньому ми втримали нашу перемогу, щоб нею не скористалися наші вороги, сховавшись під патріотичними гаслами. Тому наш загальний внесок у нашу перемогу – це щоденна правда, про це й казав і заповідав нам Т. Шевченко, і в цьому ми не маємо схибити.

Крім того, український політик, дипломат, колишній посол України в Йорданії Сергій Пасько зазначив, що дуже важливо тепер, під час війни, відроджувати нашу національну культуру. Він повідомив, що зусиллями українського посольства в столиці Йорданії місті Амман назвали одну з вулиць на честь Тараса Шевченка, також там же була відкрита його пам’ятна дошка і заснований великий український парк.

Насамкінець уся громада дружно заспівала другий гімн України – видатну пісню на слова Тараса Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий…».

Також ми раніше писали про те, що російські окупанти нищать не лише міста і села, а й культурну спадщину України. Так, у Бородянці російські армійці-нелюди обстріляли пам’ятник Тарасу Шевченку. Світлини з простреленою головою українського митця облетіли всю мережу.

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua