У Києві вручили Оскара для освітян

image
4 Жовтня 2020, 15:38
Поділитися:

Напередодні Дня вчителя 3 жовтня національна премія Global Teacher Prize Ukraine оголосила ім’я цьогорічного переможця. Ним став Василь Дяків, учитель історії України, громадянської освіти та всесвітньої історії з міста Заліщики Тернопільської області. Уся його сім’я — дружина і донька, теж освітяни.

Церемонія нагородження з червоною доріжкою відбулася біля Арки Дружби Народів у Києві.

 

Відзнаку порівнюють з Оскаром для освітян. Переможець Василь Дяків отримав 250 тисяч гривень, поїздку на найбільшу освітню подію Global Education and Skills Forum та один рік безкоштовного навчання від організатора премії — «Освіторії».

Цікаво, що вчителів на церемонію нагородження привезли на байках.

До ТОП-10 четвертої премії Global Teacher Prize Ukraine ввійшли учитель астрономії та інформатики з села Чулаківка Херсонської області Іван Верещака, учителька фізичного виховання та хореографії з Києва Анна Домніч, учитель історії та громадянського суспільства з села Заліщики Тернопільської області Василь Дяків, учителька хімії з Хмельницького Наталія Зима, вчитель початкових класів із міста Кам’янського Дніпропетровської області Андрій Олійник, учителька англійської мови із Сум Вікторія Ломака, учитель інформатики з Одеси Олег Пустовойт, учителька англійської мови з Маріуполя Людмила Тоцина, вчитель інформатики з Житомира Микола Тарасюк і вчитель історії, громадянської освіти й етики з Благовіщенська Кіровоградської області Олександр Чучаєв.

Члени журі премії обрали їх із майже трьох тисяч учасників.

-Щороку ми у Global Teacher Prize Ukraine шукаємо найкращого вчителя України. А знаходимо — найкращих. Бо їх багато, усі вони дуже різні, але об’єднує їх одне: неймовірний талант та покликання. Ми щасливі, що можемо розказати усій країні про справжніх супергероїв нашого часу, – зазначила Зоя Литвин, засновниця премії Global Teacher Prize Ukraine та голова громадської спілки «Освіторія»

Global Teacher Prize Ukraine — щорічна національна премія для вчителів, котрі відзначились у позитивних змінах в освіті й суспільстві. Національну премію заснувала в 2017 році ГС «Освіторія» після підписання меморандуму з фондом Varkey GEMS Foundation.

Фото Освіторії

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Вечірнього Києва» у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ