У Києві восени зафіксовано п’ять температурних рекордів

У Києві восени зафіксовано п’ять температурних рекордів
4 Грудня 2023, 21:08
Поділитися:

4 грудня 2023 г. 20:45

У Києві восени було зафіксовано п’ять температурних рекордів і один рекорд по опадах.Цьогорічна осінь посіла друге місце серед найтепліших з 1881 року у столиці.

Про це, як стало відомо KВ, передає Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“За даними спостережень метеостанції середня температура повітря восени у Києві становила +11,4°С, що на 2,7°С вище за середні багаторічні значення”, – ідеться у повідомленні.

Всі осінні місяці були теплішими, ніж звичайно особливо вересень, який мав найбільше позитивне відхилення – 3,9°С.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Найхолодніше календарної осені 2023 року у Києві було 23 листопада, коли мінімальна температура під ранок знизилась до 6,8 градусів морозу, а найтепліше – 24 вересня, коли максимальна температура після полудня досягла +29,1°С.

За вересень – листопад у Києві випало 172 мм опадів, що дорівнює 115 % кліматичної норми.

Стійкий перехід середньодобової температури повітря через 0°С у бік зниження відбувся в Києві 19 листопада, що свідчить про початок метеорологічної зими у столиці, яка прийшла на десять днів раніше за середню багаторічну дату.

Нагадаємо,23 вересня у Києвібув зафіксований температурний рекорд. У цей день середньодобова температура повітря виявилась найвищою за час проведення спостережень для цього дня і перевищила попередній рекорд 1927 року.

За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського цьогорічний вересень став найтеплішим у столиці з 1881 року. За місяць у столиці було зафіксовано три температурних рекорди.

Читайте:Цьогорічний вересень 12-й серед найсухіших з 1891 року у столиці

РанішеKВповідомляла, що цьогоріч метеорологічна осінь у Києві розпочалась більше ніж на два тижні пізніше за кліматичну норму. Офіційно її було зафіксовано 2 жовтня.

Читайте:До столиці завітала метеорологічна осінь

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона