У Києві внаслідок агресії рф загинули понад 100 мирних жителів, серед них 5 дітей, – прокурор

image
8 Липня 2022, 15:18
Поділитися:

8 липня 2022 г. 15:10

У Києві правоохоронці завершили огляди місць подій у межах розслідування кримінальних проваджень за фактами ворожих ракетних обстрілів міста. Найбільше руйнувань зафіксовано у Святошинському, Подільському та Оболонському районах. Більше ніж 420 мешканців столиці отримали поранення.

Про це, як передає КВ, повідомив керівник Київської міської прокуратури Олег Кіпер в інтерв’ю агенції “Інтерфакс-Україна”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“З початку російської агресії у столиці загинули понад 100 мирних жителів, із них п’ятеро діток. Більше ніж 420 цивільних громадян дістали поранень. Причини смерті – мінно-вибухові травми, осколкові та кульові поранення (останнє характерно для території Гостомеля), опіки та асфіксія внаслідок пожеж”, – розповів Кіпер.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За даними прокуратури, у провадженнях за фактами ворожих ракетних обстрілів вже фактично завершено огляди місця подій. Найбільше руйнувань виявлено у Святошинському, Подільському та Оболонському районах (Пуща Водиця). Загалом у Києві розслідують майже 100 таких проваджень.

Що стосується пошкоджених обстрілами будинків, зауважили в прокуратурі, то, за даними КМДА, у Києві їх близько 400. З них приблизно 200 – це звичайні багатоповерхівки та приватні садиби. Пошкоджено близько 70 шкіл, садів, дитячих таборів

Крім того, Олег Кіпер повідомив, що у зв’язку з тим, що окупанти двічі обстріляли житловий комплекс у Шевченківському районі Києва, прокурору окружної прокуратури доручено з’ясувати, чому саме туди ворог завдає ракетних ударів.

“Перевіримо, чи ця територія не належала раніше території заводу “Артем”. Можливо, росіяни паперовими картами 80-х років минулого століття користуються”, – сказав він.

Нагадаємо, 26 червня рашисти завдали ракетних ударів по Шевченківському району столиці. Ракета влучила у житловий будинок. Серед поранених була дитина, її батько загинув.

Читайте: Від ракетного удару по житловому будинку в Києві загинув адвокат Олексій Нікітін

Цей будинок на столичній Лук’янівці, вже другий раз постраждав від ракетного обстрілу. Експерти зауважили, що це відбувається тому, що столична влада дозволила будувати цей ЖК із порушенням законодавства впритул до військового заводу.

Перший обстріл будинку відбувся 28 квітня, постраждали 10 осіб, 4 людини госпіталізували, одна людина загинула.

Читайте: Внаслідок ракетного удару по Києву загинула продюсерка “Радіо Свобода” Віра Гирич

Фото: КМДА

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона