У Києві відомого хірурга затримали за хабар: у мережі ажіотаж

image
4 Жовтня 2019, 11:20
Поділитися:

Столичні правоохоронці затримали завідувача відділу трансплантації та хірургії печінки Національного інституту трансплантології імені Шалімова. Лікарю інкримінують одержання від пацієнта хабара у розмірі 20 000 доларів за проведену операцію з трансплантації печінки та подальше лікування.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

– У ході проведення невідкладних слідчих дій у робочому кабінеті затриманого та у його помешканнях вилучено предмет неправомірної вигоди, а також грошові кошти у сумі понад 60 тисяч доларів. Кримінальне провадження розслідується за ч.3 ст.368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу. Слідчі дії наразі тривають, – розповіли правоохоронці.

Користувачі соцмереж почали активно обговорювати цю подію. Більшість з них виступили на боці затриманого лікаря.

– Він взяв гроші за свої послуги…  А ви знаєте скільки коштує препарат який подавляє відторгнення донорського органу і приймається на все життя? – пише одна з користувачів Facebook.

– Ці люди (трансплантологи) на вагу діамантів, – зазначає другий.

 – Олег Геннадійович Котенко– спеціаліст світового рівня, який єдиний в Україні виконує складні операції щодо трансплантації печінки, – коментує третій.

Втім деякі користувачі Facebook підтримали дії прокуратури щодо «негідників у білих халатах».

– Нехай цей хапуга побудує власну клініку, купить техніку, сплачує податки до бюджету і тоді призначає такі ціни. А працюючи в держустанові брати хабарі заборонено, – написав один із  користувачів Facebook.

  

 

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ