У Києві відновили роботу 86% підприємств, ціни та ринок праці зросли, зарплати впали

image
8 Липня 2022, 15:50
Поділитися:

8 липня 2022 г. 15:50

У Києві частка непрацюючих підприємств скоротилася до 14% проти 32% у березні. Водночас зростає кількість претендентів на одне робоче місце. За даними Київського міського центру зайнятості, в червні на одну вакансію претендує 10 осіб, тоді як на початок квітня їх було троє.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Департаменту економіки та інвестицій КМДА.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“У червні в столиці 86% підприємств уже відновили роботу. Таким чином, частка непрацюючих підприємств скоротилася до 14%, тоді як ще в березні цей показник становив 32%”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також завантаженість потужностей столичних підприємств зросла до 60%, це на 20% більше, ніж у квітні цього року.

Водночас, за даними Київського міського центру зайнятості, станом на початок червня до 15,4 тис. зросла кількість вакансій на ринку праці. Зростає кількість претендентів на одне робоче місце: якщо на початку квітня на одну вакансію претендували троє осіб, а у червні цей показник збільшився до 10 осіб. Найбільш затребувані сьогодні у столиці водії трамваїв, прибиральники, медичні сестри (брати), електромонтери і слюсарі.

Поступово відновлюється продаж нерухомості у новобудовах. За даними сайту lun.ua, сьогодні пропозиція налічує 128 новобудов.

При цьому посилюються негативні тенденції в економіці. Зокрема на 15,5%, до 18 тис. гривень скоротився рівень зарплати, тоді як у січні кияни отримували в середньому 21,3 тис. грн. Крім того, споживчі ціни станом на кінець травня зросли на 15,7%.

Нагадаємо, у столиці з 2 червня відновили повноцінну роботу 7 комунальних кінотеатрів: “Лейпциг”, “Флоренція”, “Кінотеатр імені Т. Г. Шевченка”, дитячі кінотеатри “Старт”, “Факел”, “Промінь” та кінотеатр українського фільму “Ліра”.

Читайте: У Києві відновив роботу Музей Становлення української нації

Фото: КМДА

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона