У Києві відкрили перші кімнати кризового реагування

image
26 Травня 2020, 13:25
Поділитися:

Сьогодні у столиці відкрили кімнати кризового реагування для жертв домашнього насильства.

Заступник голови КМДА Марина Хонда повідомила, що в Києві вперше відчинив двері заклад такого типу. Приміщення були відремонтовані та адаптовані в одній з будівель на масиві Виноградар.  З бюджету міста було виділено кошти – 660 тисяч гривень на ремонт, а 282 тисяч гривень були направлені на облаштування житлових приміщень. Фінансову підтримку надали Посольство Великої Британії та Фонд народонаселення ООН в рамках меморандуму з КМДА.

-На вимогу та потребу територіальної громади міста Києва було прийнято рішення щодо відкриття кімнат кризового реагування, де постраждалі особи перебуватимуть у безпеці, – пояснила Марина Хонда. – Справа в тому, що за минулий рік кількість звернень щодо домашнього насильства у столиці склала понад  6 000. Це стало, по перше, однією із причин запуску цілодобової Служби “Телефону довіри” (044 272 15 00 – з мобільного та 1500 – зі стаціонарного телефону). Але життєві ситуації вимагали й інших рішень у допомозі киянам.

Як показує практика, Київ потребує що найменше 5 таких установ. Незабаром відкриються й кімнати на лівому березі столиці. Тому ми дуже швидко постаралися, навіть під час дії карантину, зробити весь необхідний ремонт та встановити обладнання у перших кризових кімнатах. Тут одночасно зможуть отримати тимчасовий прихисток вісім осіб. Найчастіше такого роду захисту потребують жінки з маленькими дітьми, але від насильства у сім’ї страждають і чоловіки. Повне соціальне забезпечення підопічних, які перебуватимуть у кімнатах, бере на себе бюджет міста.

Сьогодні ми відкриваємо вже 17 заклад такого типу в Україні. Подібні кімнати є у Вінниці, Дніпрі, інших містах, – повідомила заступник міністра соціальної політики Заступник Міністра соціальної політики України з питань європейської   інтеграції Тетяна Сальникова.

Фонд народонаселення ООН, і ми, як його представники в Україні, всіляко підтримали створення у Києві закладу такого типу, – сказав голова представництва Фонду в Україні Хайме Надаль. – Подібні кімнати існують в інших країнах світу й відіграють важливу роль у соціальній підтримці урядів та муніципалітетів своїх громадян. Наразі, з початком пандемії корона вірусу, в усьому світі спостерігається збільшення випадків домашнього насильства. Але і без того подібний заклад Києву був необхідний також.

Читайте також чи відбувся сплеск домашнього насильства у Києві під час карантину

 

 

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ