У Києві відкрили другу кризову кімнату для постраждалих від насильства

image
18 Листопада 2020, 13:43
Поділитися:

Друга кризова кімната, куди тимчасово поселятимуть потерпілих від домашніх тиранів, запрацювала на лівому березі столиці. Нагадаємо, що першу таку кімнату відкрили у травні цього року на правому березі. Туди звернулись вже близько пів сотні жінок.  Створення кімнат є одним з етапів формування повноцінної системи протидії насильству у Києві.

«Дуже приємно, що другу «кризову кімнату» ми відкрили менше, ніж за рік. Першу ми відкрили у травні. Її послугами скористалася 51 людина, з них – 28 жінок та 23 дитини. Такий заклад на лівому березі Києва дуже потрібен. Бо населення трьох лівобережних районів більше за кількістю, ніж у більшості обласних центрів України. І з початку року в Дарницькому, Дніпровському і Деснянському районах зафіксували майже 8 тисяч звернень щодо домашнього насильства», – повідомила під час відкриття заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Вона наголосила, що у кризових кімнатах жінки можуть отримати послуги психолога, юриста чи консультацію, як захистити себе та своїх дітей.

«І дуже важливо, що на цю проблему звертається все більше уваги як від держави, так і від представників бізнесу», – зазначила Марина Хонда.

Вона також додала, що так швидко другу кімнату відкрили завдяки співпраці міста, міжнародних організацій та приватного бізнесу. Ремонт зробили коштом меценатів. Потрібні меблі закупив Фонд народонаселення в рамках меморандуму про співпрацю з КМДА.

Аби вберегти потерпілих від кривдників, адреси кімнат не розголошують. Потрапити туди може кожна людина, викликавши поліцію, звернувшись особисто до Київського міського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству, чи до соціальних служб, які підготують направлення.  Можна зателефонувати також на «гарячу лінію» 15-00 зі стаціонарного телефону чи 272-15-00 – з мобільного.

Раніше журналісти «Вечірнього Києва» розповідали про те, як працює перша кризова кімната та хто найчастіше потерпає від жорстокості.

Олена Петришин

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ