У Києві відбувся з’їзд Всеукраїнського об’єднання старост

image
6 Вересня 2021, 12:58
Поділитися:

Нові виклики та перспективи обговорили учасники з’їзду Всеукраїнського об’єднання старост, що пройшов у Києві. Захід відбувся за участі ГО “Всеукраїнське об’єднання старост”, народних депутатів України, представників Мінрегіону та Швейцарсько-українського проєкту “Підтримка децентралізації в Україні” DESPRO, а також старост з усіх куточків України.

«Інститут старости — це інструмент, який допомагає згуртувати територіальну громаду в цілісний організм, спроможний успішно розвиватися. Староста – це про допомогу жителям усіх сіл, селищ, міст громади отримати необхідні послуги, про представництво їхніх інтересів, а також про допомогу голові та раді громади надавати ці послуги, розвивати території громади. Старости мають чітко розуміти свої можливості, повноваження та обов’язки», — наголосив генеральний директор Директорату з питань розвитку місцевого самоврядування, територіальної організації влади та адміністративно-територіального устрою Міністерства розвитку громад та територій Сергій Шаршов.

Зазначимо, що до основних повноважень старости належить допомога жителям сіл, селищ, міст громади отримати необхідні послуги.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку інституту старост» й наголосив на шести пріоритетних завданнях для законодавчого забезпечення реформи децентралізації.

Повідомляє Мінрегіон



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація