У Києві відбуваються масові мітинги та марші

image
14 Жовтня 2019, 16:32
Поділитися:

В понеділок, 14 жовтня, у столиці відзначають одразу три свята: День захисника, українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці. Це також День створення Української повстанської армії. 

На честь 77-річчя створення УПА партії «Свобода» та «Нацкорпус» проводять центральними вулицями Києва марш під гаслом «Захистимо українську землю!».

Захід розпочався багатотисячним мітингом біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Протестували проти можливого відкриття ринку землі та так званої «формули Штайнмаєра».

Інші партії, зокрема «Демократична сокира», яка виступає за вільний продаж землі, разом із ветеранськими організаціями, сформувала свою колону під гаслом «Ні капітуляції!».    

Хай там що, але всі учасники ходи виступили проти намірів влади запровадити особливий статус для окупованих територій Донбасу, проведення там виборів та відведення військ на лінії розмежування. По маршруту руху колон проїзд для транспорту буде тимчасово перекритий.    

Раніше вранці у Києві відбувся марш на підтримку незаконно засудженого до 24 років позбавлення волі в Італії українського бійця Нацгвардії Віталія Марківа, який перебуває за гратами за нібито причетність до загибелі італійського журналіста.  

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ