У Києві відбулися змагання на «драконах»

image
27 Липня 2020, 11:07
Поділитися:

У неділю, 26 липня, пройшов Відкритий чемпіонат м.Києва з веслування на човнах «Дракон» пам‘яті Валентина Богуславського.

Про це повідомили у Федерації України з веслування на човнах «Дракон».

Спортсмени змагалися у категоріях 13-18 років та 19 і старші на дистанціях 200 м та 2 000 метрів у човнах класу Д-22 (відкритий та змішаний класи).

У човнах класу Д-12 кращих визначали серед жінок на дистанції 200 метрів та 200 і 500 метрівці у категорії «юніори» (змішаний та відкритий класи).

Переможців та призерів змагань нагороджували президент Федерації України з веслування на човнах «Дракон» Валерій Моргун та віце-президент Федерації веслування на човнах «Дракон» міста Києва Олександр Дегтяр.

-Це був перший старт в цьому сезоні і для нашої команди ця подія дуже особиста, адже ми всі пам’ятаємо нашого видатного тренера Валентина Віталійовича, що об‘єднав нас всіх в одному великому драконі. Тренере, ви назавжди залишитесь в наших серцях!, – Про це повідомили в клубі Малая флотилия – Mala Flotylyia

Веслування на човнах «Дракон» входить переліку офіційно визнаних дисциплін в Україні. Водночас це неолімпійський вид спорту, проте, дуже видовищний. Це веслування на великому каное на якому встановлено голова і хвіст дракона.

Попереду сидить барабанщик, який б’є у великий барабан, задаючи ритм веслярам. На кормі перебуває керманич.

Офіційні змагання проводяться тільки на 10-місних і 20-місних човнах на дистанціях від 200 до 2000 метрів в чоловічому, жіночому і змішаному класах.

Батьківщиною цього незвичного виду змагань є Китай, де на «драконах» веслували ще понад дві тисячі років тому.

Нагадаємо, китайські «дракони» принесли киянам 5 золотих нагород на чемпіонаті з веслування.

 

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ