У Києві відбудеться форум онкопацієнтів | Трибуна

image
17 Січня 2020, 18:48
Поділитися:

4 лютого відбудеться 2-ий форум для недужих на рак. Цього разу тема – «Безкоштовні ліки для онкопацієнтів». Про це йдеться в зустрічі на Фейсбуку від декількох організацій, що працюють над темою онкології.

Як зазначають ініціатори, форум триватиме 4 лютого з 9:30 до 17:00 у конференцхолі ДЕПО, що в Києві на вул. Антоновича, 52. Він складатиметься з трьох блоків.

Блок 1: Знаю. Ви перші дізнаєтесь про Cancer Control Plan, його основні положення, чому це важливо, роль громадськості, закордонний досвід імплементації. А також, який стан реформ на даний момент, що зроблено, а що потрібно зробити, перепони, шляхи подолання, перспективи.
Блок 2. Дію. Ми озброїмо онкопацієнтів практичною інформацією про отримання безкоштовних ліків, можливості потрапити у клінічні дослідження та про мультидисциплінарний підхід до лікування.
Блок 3. Живу. Мета — надихнути пацієнта на активну життєву позицію успішними прикладами інших.

Вхід безкоштовний, але кількість місць обмежена. Щоб потрапити на захід, необхідно заповнити форму: https://forms.gle/Yb7uw1dnU3NTDLYZ8.

Як указують організатори, на заході виступатиме Вікторія Романюк – співзасновниця ГО «Афіна. Жінки проти раку», експертка групи експертів та фахівців, що залучаються до роботи постійної робочої групи МОЗ України з питань профільного супроводу закупівель за напрямом «Хіміотерапевтичні препарати, радіофармпрепарати та препарати супроводу для лікування онкологічних хворих».

Ініціатори форуму вказують, що таким чином хочуть об’єднати суспільство та своєю присутністю нагадати державі, що пацієнт є Замовником, а держава – виконавцем. Серед організаторів – «Inspiration Family», спільнота «Cancel/R», ГО «Квант» і простір «Soul Sisters».

Зображення – probono.org.ua, Inspiration Family

Читайте також:

Хірург-онколог із Броварів Олександр Клапчук знайшов нові методи у діагностуванні та лікуванні раку
Куріння провокує рак легень – онкологи. ВІДЕО
Епідемія ожиріння: наслідки – хвороби серця і онкологія

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари